Monomere dekorationsfolier - op til 5 års holdbarhed

Monomere dekorationsfolier er velegnet til brug i digitale skæreplottere. Dekorationsfolien kan anvendes både til inden- og udendørs montage i form af dekorationer og skiltemontage på plane flader.

Har du yderlige sprøgsmål vedrørende dekorationsfolier og skærefolier, er du meget velkommen til at kontakte os, på telefon + 45 36 78 44 88 eller send en e-mail.

 

Fordele ved monomere dekorationsfolier:

  • Folierne findes med en mat eller blank overflade

  • Monomere folier findes som opak og transparent

  • Monomere folier er nemme at pille op

  • Nem at montere

  • Attraktiv pris

 

Sådan fremstilles kalandreret folie:

Ved fremstillingen af kalandreret folie er det første vigtige skridt, sammensætningen af "råvareblandingen". Råvareblandingen er afgørende for kvaliteten og egenskaben af den kalandreret folie. Når råvareblandingen er blandet, ekstruderes den, hvilket vil sige, at alle råvarer smeltes sammen til en homogen masse.

I ekstruderingsprocessen bliver den fremstillede "råvareblanding" tørblandet og trukket ind i extruderingsmaskinen. Blandingen bliver kalandreret sammen til en homogen masse, rullet ud af en mølle som er bestående af flere modsat roterende ruller/valser, opvarmet til ca. 180C. Blandingen bliver kontinuerligt trukket ind i spalte extruderingsmaskinen og på grund af trykket og temperaturen der anvendes på møllevalserne, bliver folien mast flad i den tykkelse det kræves. Overfladen eller strukturen på rullerne/valserne bestemmer overfladen på den endelige folie. Når folien har fået sine endelige dimensioner og folien er nedkølet, oprulles den på kæmpe ruller. Folien transporteres herefter til sidste forarbejdningstrin, det er her hvor folien får påført lim og liner.

Monomer eller polymer:

Kalandreret vinyler er enten "monomer" eller "polymer" afhængig af den molekylære struktur man har tilsat ingrediencerne i råvareblandingen. "Monomere" dekorationsfolier bruger blødgørere med en mindre molekyle størrelse. De kortere kæder af molekyler i den monomere folie gør folien mere stiv end polymer folie og mere sårbar overfor solens UV bestråling. UV strålerne kan over tid resultere i flaming, krympning / "træk" i dekorationsfolien.